Nieuw: Oxfam Pakt Uit op olifantenpoeppapier

Nieuw kaartjes

Oxfam Pakt Uit heeft vijf nieuwe cadeaus in haar gamma. Bijzonder is dat twee daarvan gedrukt zijn op papier van olifantenpoep.

Bekijk hier de video.

Het einde van het jaar is het moment voor Oxfam Pakt Uit om uit te pakken met vijf nieuwe cadeaus: een winterkit met dekentjes voor vluchtelingen, twee lammetjes, solarlampjes, een nieuwe versie van de kerstgeit en de bomen. Deze zijn te koop in de vorm van wenskaarten, waarvan de opbrengst gaat naar projecten van Oxfam.

Bijzonder is dat de kaarten en enveloppen van de kerstgeit en de bomen gedrukt zijn op papier van olifantenpoep. “We zochten een duurzaam alternatief”, zegt Séverine Baert van Oxfam Pakt Uit. “Het bedrijf Elecosy, dat dit papier maakt, sponsort ook een project in Sri Lanka. Wij werken daar ook, dus dat is een mooie link.” Olifantenpapier is dikker dan het papier van de andere kaartjes van Oxfam Pakt Uit en voelt zachter aan.

Bomen redden

Bovendien red je er bomen mee. Jaarlijks worden 4 miljard bomen gekapt voor de papierindustrie. Dit terwijl een olifant als vegetariër heel wat waardevolle vezels nalaat die ideaal zijn voor het maken van papier. Een olifant eet 180 kilo per dag een gaat in die tijd zestien keer naar de wc. De olifantenpoep wordt gedroogd, gekookt en gedesinfecteerd. Samen met een deel gerecycleerd papier wordt de poep verpulpt tot papier.

Ontdek alle cadeaus