Plantjes

Plantjes

Dit cadeau hoef je geen water te geven!

Kleine plantjes kunnen een groot verschil maken. In Congo voelen de boeren de klimaatverandering al te goed. Zo vallen er heviger en meer zware regens die de landbouwgrond langzaam maar zeker wegspoelen. Dit cadeau is geïnspireerd op dat project, waar kleine 'anti-erosieplantjes' de grond vasthouden. De plantjes helpen de boeren om met de gevolgen van de klimaatverandering om te gaan.

Nieuw: met de QR-code en zijn animatie stuur je je cadeautje zelf naar een project van Oxfam.

Bekijk het kaartje

€ 16 Aantal: In winkelmandje

Hoe dit cadeau helpt

Dit cadeau is geïnspireerd op projecten van Oxfam-partners die families helpen om met de gevolgen van de klimaatverandering om te gaan. In Congo spoelen steeds heviger regens de vruchtbare aarde weg, daarom geven we boeren steun voor plantjes die de grond vasthouden en zo de erosie tegengaan. Daarnaast geven we ook opleiding over de klimaatverandering zodat de boeren hun grond en oogst beter kunnen beschermen.

Bodemerosie komt in bepaalde streken in Congo steeds meer voor. Negen maanden per jaar spoelen zware regens de vruchtbare laag langzaam weg. De lokale bevolking is zich nog niet goed bewust van de oorzaken en gevolgen ervan én kent de technieken niet om erosie tegen te gaan. Daarom organiseert onze partner informatiesessies over het fenomeen, waarbij ook bodembeschermende planten uitgedeeld worden zodat ze thuis het geleerde meteen in de praktijk kunnen omzetten.

De opbrengst van dit cadeautje gaat naar projecten binnen het thema ‘noodhulp.’

Andere cadeau-ideeën

Water
Water
50 euro
Irrigatie
Irrigatie
1500 euro
Ezel
Ezel
95 euro