Julien vierde zijn 33e verjaardag met Oxfam Pakt Uit


Waarom heb je gekozen voor de cadeaus van Oxfam Pakt Uit in plaats van traditionele cadeaus?

Ik had het geluk mijn 33e verjaardag met veel vrienden te mogen vieren. Ik vond dat ik alles al heb wat ik nodig heb en daarom wou ik geen geschenken krijgen. Maar ja, enkele vrienden wilden me écht iets geven. Daarom heb ik gekozen voor de geschenken van Oxfam Pakt Uit, want het zijn echt nuttige cadeaus!

Wat dachten jouw vrienden van de cadeaus?
Wel, ze waren verrast en vonden het best grappig. Ze hebben me  verschillende cadeaus gegeven en onder elkaar lachten ze om het feit dat ze me een geit gaven voor mijn verjaardag! (lacht) Het was een mooie  gelegenheid om hen het concept van Oxfam Pakt Uit uit te leggen. Ze vonden het een tof idee en ze waren gewonnen voor het concept. Daarnaast vonden ze het ook cadeaus die bij mij pasten.

Wat was je favoriete cadeau?
De moestuin. Ik ben namelijk allergisch voor bepaalde groenten, dus dit cadeau krijgen was echt wel grappig. Hiermee kreeg ik toch groenten zonder dat ik er problemen door kreeg, ik moest ze bovendien niet schoonmaken! (lacht) Een tijdje geleden reisde ik naar Afrika. Ik besefte daar hoe belangrijk landbouw, zaden en gezonde voeding zijn. Met het cadeau ‘moestuin’ van Oxfam Pakt Uit steun je Oxfam-projecten en help je gezinnen over de hele wereld om een zelf gevarieerde voeding te telen.