Zoek je een thema voor een leuke solidariteitsactie op school?

Zet met Oxfam Pakt Uit een solidaire, leuke en educatieve inzamelactie op school op en steun projecten wereldwijd!

De grappige cadeautjes van Oxfam Pakt Uit, zoals een geitje, plantjes, kippen of schoolborden, symboliseren projecten van Oxfam. Zamel met je klas of school centen in en verzamel genoeg voor een kudde geitjes en steun zo landbouwers, voor noodhulpkits en help zo slachtoffers van rampen, schenk schoolborden en steun educatieprojecten, ...

Meedoen?
Samen centen inzamelen is makkelijker dan je denkt: organiseer een loopwedstrijd en vraag je familie je te sponseren per toertje rond de speelplaats, verkoop koekjes, zet een spektakel op, … Het wordt zeker een onvergetelijke dag waarbij jullie elkaar beter leren kennen én je je samen inzet voor mensen die je steun goed kunnen gebruiken.

Al een heel aantal scholen gingen je voor, dus aarzel niet. Jullie zorgen voor het enthousiasme, wij zorgen voor een actiekit, uitleg over de cadeautjes, …

Meer weten?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
02 501 67 33

Download onze speciale brochure voor scholen en ontdek een goudmijn aan goede ideeën om samen met je klas of school Oxfam te steunen.

 

In mei 2016 organiseerde Sint-Gummarus in Lier voor de derde keer een Oxfam-Pakt-Uit actie: 480 leerlingen van de eerste graad stapten, fietsten of ruimden zwerfvuil.

Lees verder

Adolphe Buse uit Zuid-Kivu, Congo, vertelt over de steun die hij en zijn familie kreeg voor het heropstarten van landbouwactiviteiten. De familie, die op de vlucht was gegaan voor geweld, kreeg onder meer zaden en landbouwwerktuigen.

Lees verder