Geef je verjaardag       aan Oxfam                          en verander levens!

Image

1 op 8 mensen gaat met honger slapen, 1 op 5 leeft in armoede.
Met jouw verjaardag kan je daar iets aan veranderen!

Maak dit jaar van je verjaardag een heel bijzondere dag: vraag cadeautjes van Oxfam Pakt Uit. Dat zijn originele symbolische geschenken - zoals een geitje of een groentetuin - waarvan de opbrengst naar Oxfam gaat. Zo help je met je cadeaus en/of verjaardagsfeest families over de hele wereld, steun je Oxfam-projecten en kom je in actie tegen armoede en onrecht.

 

Ja, Ik wil mijn verjaardag geven. Wat doe ik nu?

Heel eenvoudig: vertel vrienden en familie dat je dit jaar je verjaardag aan Oxfam geeft en vraag leuke cadeautjes van Oxfam Pakt Uit in plaats van andere geschenken.
Geef hen ook onze site www.oxfampaktuit.be door. Voila!

Kan je niet wachten? Vertel het hen meteen!

Wat gebeurt er met het geld van de Oxfam Pakt Uit-cadeautjes?

De opbrengst van je verjaardagsgeschenken helpt families en partnerorganisaties van Oxfam vooruit, zoals boerenverenigingen in Mali. Boerin Goundo Kamissoko uit Mali vertelt:

Oxfam-partner URCAK"Oxfam-partner URCAK gaf ons een bok en vijf geiten. Tijdens het regenseizoen geeft een zogende geit elke ochtend en avond een liter melk, bovenop de melk die haar kleintjes krijgen. Dankzij die dieren heb ik dus melk voor mijn kinderen en in het regenseizoen kan ik zelfs melk op de markt verkopen."

 


De geschenken zijn giften. Hebben mensen die een verrassing van Oxfam Pakt Uit kopen voor mijn verjaardag dan recht op een fiscaal attest?

Ja. Iedereen die voor meer dan 40 euro aan cadeautjes van Oxfam Pakt Uit koopt, krijgt het jaar nadien een fiscaal attest. Het gaat immers om symbolische geschenken die gelijk staan met een gift aan Oxfam.

Ik wil mijn verjaardag aan Oxfam geven!

De school van de kleine Lounny, die zich in het dorpje Nathen te Laos bevindt, wordt regelmatig getroffen door overstromingen. Oxfam solidariteit heeft er een opleiding georganiseerd voor leerkrachten en heeft ook schoolboeken uitgedeeld aan de leerlingen zodat ze correct kunnen reageren in het geval van een overstroming.

Lees verder